Nieuwe Athenaeum boekwinkel Roetersstraat

In april 2014 sloot de studieboekenwinkel Studystore  op de hoek Roertersstraat-Sarphatistraat wegens reorganisatie. De enige boekwinkel in postcodegebied 1018 die toen overbleef was LibrerIa Bonardi, de Italiaanse boekwinkel aan het Entrepotdok 26.

Sinds kort is er nu weer een nieuwe boekhandel teruggekomen in de Roetersstraat 41, hoek Sarphatistraat, een vestiging van Athenaeum. Het is in de eerste plaats een verkooppunt van studieboeken voor UvA-studenten, maar er is ook een ruime selectie te vinden van literatuur, non-fictie, kookboeken, boeken over design, tijdschriften en kranten.

Net als in de andere vestigingen wil Athenaeum  in de nieuwe winkel ruimte bieden aan lezingen, boekpresentaties en andere evenementen. Athenaeum streeft ernaar om er een levendige huiskamer voor het Roeterseiland en de buurt van te maken, met repro en op korte termijn ook horeca en een designstudio, en een plek waar uitgevers en docenten elkaar kunnen ontmoeten.

Openingstijden: op werkdagen van 10:00 - 18:00 uur en zaterdags van 11:00 - 17:00 uur.