Raadsadres Eilandenoverleg: Oosterkerk niet verkopen, maar behouden als kroonjuweel

Het Eilandenoverleg heeft een adres aan de gemeenteraad gestuurd met het verzoek om de Oosterkerk niet te verkopen, maar te behouden als kroonjuweeel. In het najaar gaat de gemeenteraad namelijk aan de hand van een inventarisatie van al het gemeentelijk vastgoedbezit besluiten wat verkocht gaat worden en wat behouden moet blijven als kroonjuweel. Lees hier het raadsadres.

Inmiddels heeft de Stichting Oosterkerk zekerheid gekregen dat de culturele activiteiten in de Oosterkerk tot eind 2015 door kunnen gaan. De inzet is uiteraard om zekerheid te krijgen op lange termijn. Het Eilandenoverleg wil graag dat de Oosterkerk ook overdag te bezichtigen is.

Zie www.oosterkerk-amsterdam.nl voor het concertprogramma. Eerstkomende (gratis) concerten:

Dinsdag 7 juli 20:00 uur Javier Krohn, piano. Shostakovich, Berg en Liszt.

Vrijdag 17 juli 14:30-15:15 u Anto Bayram Karamenderes, piano. Scarlatti, Brahms, Rachmaninoff.

Zondag 19 juli 12:00 uur Koffieconcert Frank Polman (viool) en Henk Verhoef (orgel). Rheinberger, Mendelssohn, Karg-Elgert.