Raadsadres Eilandenoverleg over 2,5 jaar afsluiting Oosterdoksdraaibrug

Midden onder in rood de geplande nieuwe brug Nemo-Marineterrein die versneld aangelegd zou moeten worden

Midden onder in rood de geplande nieuwe brug Nemo-Marineterrein die versneld aangelegd zou moeten worden

In ons bericht van 10 november meldden wij dat projectontwikkelaar BPD In verband met de nieuwbouw van Booking.com op het Oosterdokseiland  de Oosterdoksdraaibrug en de Oosterdokskade ten noorden van de NEMO-brug voor 2,5 jaar volledig wil afsluiten, tussen januari 2018 en medio 2020. Een draconische maatregel waardoor isolement dreigt voor de Kop Dijksgracht en het Marineterrein. 

Het Eilandenoverleg heeft nu een adres aan de gemeentraad gestuurd waarin het ernstig bezwaar maakt hiertegen. Indien idt niet voorkomen kan worden, dan dringt het Eilandenoverleg aan op het zo snel mogelijk aanleggen van een nieuwe brug tussen de Nemo-pier en het Marineterrein, een brug die toch al in de plannen is opgenomen en die door niemand wordt bestreden. Hoe eerder die brug klaar is, des te korter is de periode van isolement voor Marineterrein en Kop Dijksgracht.

Lees hier een uittreksel uit de de Nieuwsbrief van BPD met alle details over de nieuwbouw en over de afsluiting en hier het raadsadres van het Eilandenoverleg. Een brief met gelijke strekking is naar het Algemeen Bestuur van stadsdeel Centrum gestuurd.