Eilandenoverleg dient zienswijze in over herinrichtingsplan Kattenburgerkruisstraat

Kattenburgerkruisstraat vanaf Poort.JPG

Het Eilandenoverleg heeft in zijn vergadering van 10 september 2019 besloten om door middel van een zienswijze de bezwaren tegen het Voorlopig Ontwerp Kattenburgerkruisstraat van een groep bewoners van Kattenburg te ondersteunen.

Het Eilandenoverleg is het niet eens met het plaatsen van vijf parkeerplaatsen aan de noordzijde van de tegelwand in de Kattenburgerkruisstraat. De stoepruimte langs de noordkant langs de tegelwand zou even groot moeten blijven (ongeveer 140 m2) als nu. Hiervoor zouden dan vijf parkeerplaatsen moeten worden opgegeven. Deze ruimte moet voor buurtbewoners te gebruiken zijn om bestaande buurtactiviteiten te behouden zoals ‘liftkoffies’ en deze verder uit te breiden met andere activiteiten zoals genoemd in de zienswijze van de gezamenlijke bewoners.
Tevens willen de bewoners op die locatie experimenteren met een (mobiele) kiosk die koffie/krantje/croissantje e.d. aanbiedt, bij voorkeur in combinatie met een pakjesafhaal-service.
De opslagruimte van de parkeergarage (van de gemeente) zou daarbij gebruikt kunnen worden voor het stallen van spullen die nodig zijn voor deze activiteiten, zoals gereedschap voor groenonderhoud, tafel, picknickbanken, etc. Op dit moment wordt die mogelijkheid onderzocht en is aangegeven door de buurtmakelaar dat dit een reële optie kan zijn.

Het Eilandenoverleg is van mening dat het door de gemeente fysiek faciliteren van de activiteiten zoals hierboven beschreven zwaarder weegt dan behoud van de vijf parkeerplaatsen. Het is bovendien een logisch vervolg op wat afgelopen anderhalf jaar is geïnvesteerd  en samen opgebouwd ter bevordering van de leefbaarheid en veiligheid op de Oostelijke Eilanden. Het Eilandenoverleg verwacht van de gemeente juist dat die het eigen initiatief van bewoners  honoreert.

Lees hier de zienswijze.

T/m 1 oktober kunnen nog zienswijzen worden ingediend per e-mail naar vernieuwen.kattenburgerkruisstraat@amsterdam.nl . Bekijk het voorlopig ontwerp (PDF, 6,6 MB) en de tekening (PDF, 5,2 MB)