Eilandenoverleg maakt bezwaar tegen voorbarige stop culturele activiteiten Stichting Oosterkerk

De Stichting Oosterkerk heeft van stadsdeel Centrum te horen gekregen dat ze per 1 februari 2015 haar activiteiten in de Oosterkerk moet beeindigen. Het stadsdeel is in onderhandeling met Stadsherstel NV om het eigendom van de Oosterkerk over te dragen. Er is echter nog niets beslist en de ervaring leert dat het altijd langer duurt dan verwacht om tot een beslissing te komen. Ook kan het daarna nog maanden duren voordat verbouwingen en nieuwe activiteiten kunnen beginnen. Het Eilandenoverleg dringt er daarom via een adres aan de Bestuurscommissie van stadsdeel Centrum op aan om de Stichting Oosterkerk voorlopig nog minstens een half jaar in de gelegenheid te stellen om culturele activiteiten te programmeren. Lees hier het adres aan de Bestuurscommissie.