Gebiedsagenda Centrum-Oost in gemeenteraadscommissies

Deze maand worden tegelijk met de Voorjaarsnota de gebiedsagenda's van 22 gebieden in Amsterdam in de diverse gemeenteraadscommissies behandeld. Het zijn er zoveel dat over de afzonderlijke gebiedsagenda's waarschijnlijk niet veel gezegd zal worden. De 22 gebieden zijn zo groot, dat bewoners dit nauwelijks als 'hun' wijk zullen herkennen. De gebiedsagenda Centrum-Oost (verwarrende naam!) omvat niet alleen deelgebied Oost=postcodegebied 1018, maar ook de Nieuwmarkt/Lastage, de grachtengordel Zuid en de Weteringschans en omgeving.

Wel worden voor deelgebied Oost (=Oostelijke Eilanden/Kadijken en Plantage-Weesperbuurt) apart de voornaamste opgaven voor 2016-2019 aangegeven. Daartoe behoren het bewaken van de balans tussen wonen, werken en recreĆ«ren, de transformatie van Marineterrein, Zeeburgerpad, Roeterseiland en Kop Dijksgracht en de openbare ruimte daaromheen, bewoners met sociaal-economische achterstand laten profiteren van ontwikkeling van het gebied, het versterken van sociale cohesie en stimuleren van sport/bestrijden obesitas onder jongeren. Lees hier de Gebiedsagenda Centrum-Oost 2016-2019. Als achtergrondinformatie is de Gebiedsanalyse 2015 Centrum Oost beschikbaar.  In september verschijnen de concepten van de gebiedsjaarplannen 2016.