Oosterkerk

Beelden Nieuwjaarsreceptie 10 januari in de Oosterkerk

Circa 300 bezoekers kwamen op de traditionele nieuwjaarsreceptie op 10 januari van BO 1018, DOCK, Centram en Stichting Oosterkerk. De Syrische muziekgroep Damasdam trok met hun slagwerk de aandacht bij de ingang van de kerk. De bezoekers werden ontvangen met Gluhwein of chocolademelk. De bar draaide twee uur op volle toeren.

Bill Monsour en Cees Koldijk zongen elk twee liederen. Het laatste lied van Cees Koldijk was het ‘Oostelijke Eilandenlied’. Dat werd begeleid door Henk Verhoef op het kerkorgel en door iedereen meegezongen. Thelma Neleman verzorgde de achtergrondmuziek op de piano.
Vrijwilligers waren vanaf 12:00 uur bezig met de bereiding van vijf vierkante meter schalen met hapjes. Jongeren brachten ze rond.

Concerten Oosterkerk t/m 5 februari

Alle concerten toegang gratis/vrijwillige bijdrage tenzij anders vermeld.

Dinsdag 1 januari 12:00 u Nieuwjaarsconcert 2019 door familie ‘t Hart. Diverse musici spelen werk van Bach, Brahms, Szymankowski en Shostakoviich.

Dinsdag 8 januari 20:00 u Jong Talent: Elizaveta Agrafenina (sopraan) en Satomi Chihara (piano) vormen samen ‘Duo 21’. Liederen en opera met focus op vrouwelijke componisten, o.a Henriette Bosmans.

Donderdag 10 januari 17:00-19:00 u Nieuwjaarsreceptie Stichting Oosterkerk, Buurtorganisatie 1018, Dock en Centram voor alle buurtbewoners van postcodegebied 1018 en alle samenwerkingspartners. Met muziek, hapjes en drankjes. Aanmelden niet nodig.

Zondag 20 januari 12:00 u Koffieconcert Trio C tot de Derde - KLEZ-X. Klezemer-muziek.

Vrijdag 25 januari 14:30 u Vrijdagmiddagconcert SPaM Trio. Pianist Stafan Bos, contrabassist Pierre Balda en gitarist Mikael Mani Asmundson spelen ‘Chamber Jazz’, de derde stroming in de jazz van de jaren 50 en 60.

Dinsdag 5 februari 20:00 u Jong Talent: Mrna Ackers (fluit) en Vital Stahlevitch (piano) .

Zie voor meer info en het programma voor de komende maanden  http://www.oosterkerk-amsterdam.nl/agenda/ 

Resultaat raadsadres Eilandenoverleg en PWO: verkoop Oosterkerk opgeschort

Op 5 december vergaderde de gemeenteraadscommissie Kunst, Diversiteit en Democratisering (KDD) over het raadsadres van het Eilandenoverleg en PWO waarin verzocht wordt om de Oosterkerk niet te verkopen aan Stadsherstel, maar het pand in gemeentebezit te houden en de het beheer door de Stichting Oosterkerk te laten voortzetten.

Jeroen Verhulst heeft namens de indieners ingesproken en daarbij vooral gewezen op het coalitieakkoord, dat een breuk betekent met het beleid van het vorige college: gemeentelijk vastgoed niet verkopen, maar ten goed laten komen aan maatschappelijke functies en ontmoetingsruimte op buurtniveau. Lees hier zijn tekst.

Diverse raadsleden benadrukten het belang van continuering van het gebruik door de buurt tegen lagen kosten. Dat is bij Stadsherstel niet gegarandeerd.

Wethouder Touria Meliani (GroenLinks) gaf tot besluit aan dat zij de verkoop opschort en dat zij nu eerst een gesprek wil voeren met de Stichting Oosterkerk.

Concerten Oosterkerk t/m 16 december

Alle concerten toegang gratis/vrijwillige bijdrage tenzij anders vermeld.

Dinsdag 4 december 20:00 u Ensemble Five Spice - Melancolia Imaginativa. Gemengd programma van middeleeuwse liefdesliederen, polyfonie uit de renaissance en contrapunt uit de barok.

Zaterdag 8 december 20:15 u Projectkoor Erata - THE WORD - A New Christmas Oratorio. een nieuw kerstoratorium, op muziek gezet door Maarten Bos. Koor, solisten en orkest. Toegang € 10. Kaarten zijn hier te bestellen

Zondag 9 december 15:00 u Vocal Group Bant - Missa Criolla en meer van Ariel Ramirez. Sloiste Adriana Kegley en Zuid-Amerikaanse muzikanten. Toegangsprijs € 17,50 via www.vocalgroupbant.nl of € 20 aan de zaal.

Woensdag 12 december 12:30 u. Lunchconcert Sweelinck Kamerkoor met o.a. liederen van Benjamin Britten en Arvo Part.

Vrijdag 14 december 14:30 u Vrijdagmiddagconcert. Altvioliste Lotte Grotholt & pianist Ben Weishaupt spelen muziek van Hindemith, Korngold en Brahms.

Zaterdag 15 december 20:15 u Kerst met Vocaal Ensemble Frascanti. Klassieke en moderne kerstliederen van o.a. Gombert en Sweelinck. Kaarten aan de deur € 15.

Zondag 16 december 12:00 u Koffieconcert - Mezzo-spopraan Helena van Heel, fluitist Bartolomeo Audisio & harpiste Marleen de Bakker spelen ‘Ave Maris Stella’.

Zondag 16 december 15:30 u Kerst met Vocaal Ensemble Frascanti. Klassieke en moderne kerstliederen van o.a. Gombert en Sweelinck. Kaarten aan de deur € 15.

Zie voor meer info en het programma voor de komende maanden  http://www.oosterkerk-amsterdam.nl/agenda/ 

Concerten en expositie Oosterkerk t/m 23 november

Alle concerten toegang gratis/vrijwillige bijdrage tenzij anders vermeld.

Dinsdag 6 november 20:00 - 21:20 u Jong Talent: Concert door het Iberia Brass Quintet bestaande uit: Tiago Baeza (trompet), Gonçalo Mota (trompet), Federico Cuevas Ruiz (hoorn), Joao Canelas (trombone) en Andoni Monux Ugalde (tuba).

Zondag 11 november 12:00 u Koffieconcert: Tim Kliphuis Sextet speelt Bach, Duke Ellington, Django Reinhardt, John Mc Laughlin en Kliphuis zelf.

Vrijdag 16 november 14:30 u: Vrijdagmiddagconcert: Goudsbloemtrio (klarinet, cello en piano speelt klarinettrio’s van Beethoven en Brahms.

Zaterdag 17 november 20:15 u: Kamerkoor JIP zigt koormuziek uit Nederland en Belgie van de afgelopen 200 jaar. Kaarten € 12/6.

Vrijdag 23 november 16:00 u en zaterdag 24 november 12:00 u: Expositie Meer Kunst ‘Dierkens’, gebaseerd op de kleinste levensvormen. Opening vr. 16:00 u. door Theo Zeegers.

Zie voor meer info en het programma voor de komende maanden  http://www.oosterkerk-amsterdam.nl/agenda/ 

Eilandenoverleg en PWO sturen raadadres: Verkoop de Oosterkerk niet!

De Oosterkerk is met zijn vele gratis toegankelijke concerten en tentoonstellingen een belangrijke, want laagdrempelige, culturele voorziening voor de buurt. De kerk wordt ook gebruikt voor belangrijke buurtbijeenkomsten zoals de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, afscheidsceremonies en vrijheidsmaaltijden en is daarbij een belangrijke factor voor verbinding in de buurt. Er zijn in postcodegebied 1018 geen andere ruimten die groot genoeg zijn en betaalbaar voor dergelijke bijeenkomsten.

Eerst stadsdeel Centrum en daarna de centrale stad zijn al elf jaar bezig om de Oosterkerk te verkopen, zeer tegen de zin van de buurt. De laatste jaren is Stadsherstel in beeld als koper.

Het Coalitieakkoord van het nieuwe College van B&W slaat echter een andere koers in: gemeentelijke vastgoed niet verkopen en ruimte bieden aan ‘zachte krachten’, waarbij maatschappelijke publieke doelstellingen leidend zullen zijn.

Eilandenoverleg en PWO vragen de gemeenteraad om dit te concretiseren door de Oosterkerk niet te verkopen en de Stichting Oosterkerk in staat te stellen om het beheer en de huidige programmering voort te zetten, inclusief gebruik voor buurtfuncties.

Lees hier het complete raadsadres.

De Tsaar komt terug in de Oosterkerk op 25 en 26 oktober

Het muziektheaterstuk 'De Tsaar van Amsterdam' komt wegens groot succes op 25 en 26 oktober terug naar de Oosterkerk. Met muziek van 4Tuoze Matroze en sopraan Anna Azernikova. Negentig dolle dagen bracht Tsaar Peter de Grote door op de Oostelijke Eilanden. De mensen praten er nog steeds over.

donderdag 25 oktober 20:00 uur
vrijdag 26 oktober 19:30 uur en 21:30 uur

Gratis toegang.

Concerten Oosterkerk t/m 6 november

Alle concerten toegang gratis/vrijwillige bijdrage tenzij anders vermeld.

Zondag 30 september 15:30 - 17:00 u  Almeh Luz - Chamber Concerts.
De twee musici Jutta Maria Böhnert (gitaar) en Carla Maffioletti spelen muziek van onder andere Vivaldi, Händel, Schubert, Fauré, Villa-Lobos, Piazzolla, Obradors.
Bestel hier kaarten (€15,-): https://www.ticketkantoor.nl/shop/almehluz

 Dinsdag 2 oktober 20:00 - 21:30 u Koperkwintet MOSA Brass speelt delen uit West Side Story van Leonard Bernstein en filmmuziek van john Williams.

Woensdag 3 oktober 17:00 u Opening expositie Kunstenaarsvereniging St. Lucas
4, 5 en 6 oktober Expositie open 12:00 - 18:00 u. Lees hier meer.

Zondag 7 oktober 12:30 u Koninklijke Zangvereniging Venlona met mezzo-sporaan Nienke Nasserian Nillesen zingt werken van o.a. Cohen, Coleman, Foster, Gershwin, Grieg, Morricone en Verdi. Kaarten aan de deur € 7,50.

Vrijdag 12 oktober 17:30-19:30 u. opening tentoonstelling en inleiding James Joyce Festival.
Zondag 14 oktober 10:00 - 22:00 u Festival. Ruim 40 musici, beeldend kunstenaars en woordkunstenaars vertolken het werk van de Ierse schrijver James Joyce.. Bekijk hier het volledige programma en bestel hier kaarten.

Concerten Oosterkerk t/m 30 september

Alle concerten toegang gratis/vrijwillige bijdrage tenzij anders vermeld.

Vrijdag 21 september 14:30 - 15:15 u Vrijdagmiddagconcert: Liedrecital door bariton Rutger van Oeveren en pianist Jaap Kooi.

Zaterdag 22 en zondag 23 september vanaf 11:00 u Open Oost. Tijdens de kunstroute op de Oostelijke Eilanden, Kadijken en Entrepotdok op 22 en 23 september zijn er het hele weekend in de Oosterkerk werken te zien van de deelnemende kunstenaars en kun je meedoen met workshops. Zondag om 14:00 uur het muzikale startsein van het Owika festival.

Zondag 30 september 15:30 - 17:00 u  Almeh Luz - Chamber Concerts.
De twee musici Jutta Maria Böhnert (gitaar) en Carla Maffioletti kozen de naam van hun duo geïnspireerd door het Arabische woord “Almeh” , dat in het oude Egypte vrouwelijke kunstenaars aanduidde die werden opgeleid in zang, voordracht en dans, en het Portugese woord “Luz” (licht).  Op het programma staat muziek van onder andere Vivaldi, Händel, Schubert, Fauré, Villa-Lobos, Piazzolla, Obradors.
Bestel hier kaarten (€15,-): https://www.ticketkantoor.nl/shop/almehluz

 Zie voor meer info en het programma voor de komende maanden  http://www.oosterkerk-amsterdam.nl/agenda/ 

Share


Concerten Oosterkerk t/m 7 augustus

Alle concerten toegang gratis/vrijwillige bijdrage tenzij anders vermeld.

zaterdag 14 juli 2018  10:00 - 17:00 uur Workshop boventoonzang
Verken de buitengewone mogelijkheden van je stem onder begeleiding van Mark van Tongeren. Je begint met je lichaam via de adem en opwarmoefeningen. Van daaruit laat je je stem klinken, in allerlei vormen. We richten ons vervolgens op resonantie, boventonen en op improvisatie. 
Deelname kost €40,- en inschrijven kan via de website van de Oosterkerk. Er is een maximum aantal deelnemers. Op zondag 15 juli geeft Mark van Tongeren (samen met Sinan Arat) een koffieconcert in de Oosterkerk.

zondag 15 juli 2018 - 12:00 uur Koffieconcert – Mark van Tongeren & Sinan Arat
Koffieconcert in twee delen door Mark van Tongeren (boventoonzang) & Sinan Arat (ney). 

vrijdag 20 juli 2018  14:30 - 15:15 uur Vrijdagmiddagconcert – Gitaarduo Silvan de Smit & Iasonas Daskalakis. Op het programma muziek van E. Gismonti, Pixinguinha, I.Daskalakis, D. Scarlatti, A. Piazzolla & P.M. Davies. 

dinsdag 7 augustus 2018  20:00 uur Jong Talent – Pianiste Vivianne Cheng
Pianiste Vivianne Cheng speelt onder andere Beethoven’s Sonata Op. 111 en Chopin’s 24 Preludes. 

 Zie voor meer info en het programma voor de komende maanden  http://www.oosterkerk-amsterdam.nl/agenda/ 

Concerten Oosterkerk t/m 23 maart

Alle concerten toegang gratis/vrijwillige bijdrage tenzij anders vermeld.

Programmawijziging 16 februari: in verband met de stille tocht voor Mohamed Bouchikhi is het vrijdagavondconcert van het Nederlands Jeugd Gitaarorkest verplaatst naar de Vondelkerk (Vondelstraat 120a).


Na afloop van de stille toch voor Mohamed Bouchikhi op 16 februari, die om 18:00 uur in het Oostenburgerpark begint, is er koffie en thee in de Oosterkerk

 • zondag 18 februari 12:00 uur: Koffieconcert – Goldbergvariaties van J.S. Bach – Vincent van Amsterdam, accordeon.
   
 • vrijdag 23 februari 14:30 uur: vrijdagmiddagconcert – Pianiste Vivianne Cheng speelt muziek van Haydn, Chopin en Ligeti.
   
 • dinsdag 6 maart 20:00 uur Jong Talent – sopraan Marion Dumeige, mezzosopraan Sterre Kooi en de pianisten Stephanus Harsono & Aarón Ormaza spelen repertoire uit verschillende opera’s van  Strauss, Bizet, Massenet en Mozart.
   
 • zondag 18 maart 12:00 uur Koffieconcert – Telemann, Bach, Mozart, Britten en PERFORATOR. Marlies van Gangelen & Friends Hoboïste Marlies van Gangelen en een strijktrio spelen een uiteenlopend programma van klassiek tot hedendaagse elektronische muziek.
   
 • vrijdag 23 maart 14:30 - 15:15 uur Vrijdagmiddagconcert – Tulip Duo. Voliste Eleonora de Poi en pianist Massimiliano Turchi spelen muziek van W.A. Mozart, O. Respighi & J. Brahms. 
   
 • zaterdag 24 maart 10:00 -16:00 Beklim in het kader van de Open Torendag Amsterdam de toren van de Oosterkerk. Tijdens de Open Toren Dag openen historische en hedendaagse torens hun deuren voor het publiek. Dit jaar vindt het plaats op zaterdag 24 maart 2018 en zijn er 20 deelnemende torens, verspreid over de hele stad. Kijk voor alle informatie, bezoekersvoorwaarden, tours , het bestellen van een uniek T-Shirt met de skyline van Amsterdam en nog veel meer op www.opentorendag.nl

Zie voor meer info en het programma voor de komende maanden  http://www.oosterkerk-amsterdam.nl/agenda/ 

Concerten Oosterkerk t/m 16 februari2018

Alle concerten toegang gratis/vrijwillige bijdrage tenzij anders vermeld.

 • Zondag 14 januari 14:00 - 17:00 u Presentatie '8 Animali', acht dieren in een doos, door Christien ten Haaf.De presentatie zal dadaïstisch verstoord worden door Ariel Alvarez aka The Magical Dada Bishop. (8 glicee prints in een doos, oplage 60, met de titel 8 animali)

 • Dinsdag 16 januari 20:00 u Jong Talent - Genesis Ensemble speelt o.a. 'Souvenir de Florence' van Tchaikovski en 'Chaconne' van Bach.

 • Zondag 21 januari 12:00 - 13:30 u Koffieconcert: Celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth spelen werken van Bach, Saint Saens, Joseph Hollman en een nieuw stuk van Lucas Wiegerink.

 • Vrijdag 26 januari 14:30 - 15:15 u Vrijdagmiddagconcert: Weber Trio speelt muziek van Bohuslav Martinu en Carl Maria von Weber.

 • Dinsdag 6 februari 20:00 u: Celliste Charlotte Gulikers en violiste Haejin Park spelen muziek van Kodály, Glière en Passacaglia van Händel-Halvorsen.  

 • Vrijdag 16 februari 20:00 u  Zürcher Jugend Gitarrenensemble olv Jens Stibal &
  Nederlands Jeugd Gitaarorkest olv Peter Constant

Zie voor meer info en het programma voor de komende maanden  http://www.oosterkerk-amsterdam.nl/agenda/ 

 

Nieuwjaarsreceptie Oosterkerk druk bezocht

Naar schatting 350 buurtbewoners en genodigden hebben op dinsdag 9 januari de Nieuwjaarsreceptie van Buurtorganisatie 1018, Dock, Centram en Stichting Oosterkerk bezocht.
Ze werden welkom geheten door een Syrische muziekgroep en vervolgens getracteerd op zang en dansnummersvan de jeugd van de Oostelijke Eilanden , afgewisseld met enkele korte nieuwjaarstoespraken vanaf de kansel.
Vrijwilligers met professionele vaardigheden zorgden voor de lekkere hapjes. Die werden rondgedeeld door de jongeren van het speeltuingebouw Wittenburg.

Klik hieronder op 'read more' om de foto's te zien.
 

Kees Hoekert overleden, grootvader van de Nederwiet

Kees Hoekert noemde zich directeur van de Lowlands Weed Company. Hij propageerde in de jaren zestig en zeventig de wietteelt vanaf zijn woonboot 'De Witte Raaf' in de Kattenburgergracht. Op zijn boot en in de rechtszaal dwong Kees Hoekert het Nederlandse gedoogbeleid van softdrugs af.  Hij plantte zelfs hennep in de plantenbakken van het politiebureau tegenover zijn boot aan de Kattenburgergracht. Hij werkte veel samen met Robert Jasper Grootveld en Julius Vischjager. Op zijn boot is in 1966 de rookbom gemaakt die werd gegooid naar de Gouden Koets bij het huwelijk van Beatrix en Claus.

Hij had een turbulent leven; hij had zes kinderen bij vijf vrouwen, is twee keer getrouwd geweest en heeft met zestien vrouwen op De Witte Raaf gewoond. Opmerkelijk is dat hij uit een streng gereformeerd nest kwam. Hij voltooide het gymnasium, haalde een onderwijzersakte en zelfs een godsdienstakte, was assistent trouwambtenaar en nachtsteward op de Holland-Amerikalijn. Ook woonde hij enige tijd in Parijs om Romanistiek te studeren aan de Sorbonne.

Hij was een bekende verschijning op de Oostelijke Eilanden. Op het laatst met name door zijn drankgebruik, wat hem uiteindelijk de das om deed.
Hij is op 88-jarige leeftijd in een verpleeghuis in Elburg overleden.

Op vrijdag 5 januari wordt om 15:00 uur een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor Kees Hoekert in de Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1.

Lees hier het uitgebreide artikel over Kees Hoekert uit de Volkskrant van 2 januari.

Concerten Oosterkerk t/m 9 januari 2018

Alle concerten toegang gratis/vrijwillige bijdrage tenzij anders vermeld.

 • Zaterdag 9 december 15:00 u - 16:15  'Zingen voor je leven', kerstconcert. het koor is onderddeel van de Stichting LKanker in Beeld. De koorleden hebben allemaal direct of indirect met kanker te maken gehad. 

 • Zondag 10 december 12:00 u Koffieconcert 'Ave Maris Stella'. Wereldwijd kerstrepertoire uitgevoerd door Helana van Heel (mezzo-sopraan), Adeline Salles (fluit) en Astrid Haring (harp)

 • Woensdga 13 december 12:30 u Lunchconcert door het Sweelinck Kamerkoor.

 • Vrijdag 15 december 14:30 u Pianist Emanuel Pereira speelt Prokofiev en Rachmaninov

 • Vrijdag 15 december 20:15 uur Projectkoor Eratozing delen van The Messiah van G.F. Handel en kersthymnes. Kaarten € 10 verkrijgbaar via https://klassiek.digitalekaartverkoop.nl/tickets/erato-zingt-the-messiah/

 • Zaterdag 16 december 20:15 u Kamerkoor JIP 'Home of the Light' zingt muziek van uitsluitend vrouwelijke componisten uit Noord-Europa en de Verenigde Staten.Kaarten: € 12,00 / € 6,00 (kinderen/studenten). Voor reserveringen en meer informatie: www.kamerkoorJIP.nl | www.facebook.com/kamerkoorJIP.

 • Zondag 17 december 16:00 u Balkankoor Slavuj - 'Het licht van duizend sterren' . Liederen van hoop en wanhoop, o.a. het Armeense oratorium. Kaarten €14,-/€7,- (tot 12 jr & CJP) via reserveren@slavuj.nl of 06 14884572.

 • Woensdag 20 december 20:30 u CityKerk: StandUp Theology - Kersteditie. Toegang € 15 via https://www.citykerk.amsterdam/product/standupkerst2017/

 • Vrijdag 22 december 20:00 u Kerstconcert door Muziekgezelschap Wittenburg samen met het Vierwindenkoor en het Eilandenkoor

 • Maandag 1 januari 13:00 u Nieuwjaarsconcert 2018 door  familie 't Hart met violiste Runa 't Hart, altvioliste Maria 't Hart en gastmusici. Muziek van o.a Bach, Beethoven, Poulenc, Schumann en Sibelius.

 • Dinsdag 9 januari 17:00 - 19:00 u Nieuwjaarsreceptie van Stichting Oosterkerk, Buurtorganisatie 1018, DOCK en CentraM. Alle buurtbewoners zijn welkom.

Zie voor meer info en het programma voor de komende maanden  http://www.oosterkerk-amsterdam.nl/agenda/ 

 

Christian Revival Church (CRC) weg uit Oosterkerk wegens homo-discriminatie

De SP-fractie van de gemeenteraad heeft het College van B&W op 22 november vragen gesteld over het gebruik van de Oosterkerk door de Christian Revival Church (CRC).

De Christian Revival Church geeft op zijn eigen website te kennen dat homo's niet welkom zijn. De SP vroeg daarom het stadsbestuur, eigenaar van de Oosterkerk, welke stappen het tegen het kerkgenootschap gaat ondernemen. Dat meldde de website van Het Parool op 22 november.

Op 23 november heeft het bestuur van de Stichting Oosterkerk een verklaring naar buiten gebracht waarin  het aangeeft: "De CRC had sinds 1 juni 2017 een gebruiksovereenkomst met Stichting Oosterkerk. Bij het aangaan van de overeenkomst is door ons gesteld dat de Oosterkerk geen plaats kan zijn voor exclusiviteit, fundamentalisme, extremisme of activisme. Zouden wij destijds geweten hebben dat de CRC homovijandig is, dan zouden wij ze niet in de Oosterkerk hebben ontvangen.
Het bestuur heeft na onderzoek en gesprekken met betrokkenen de overeenkomst met de CRC beëindigd. Per 24 november is de CRC de toegang tot de Oosterkerk ontzegd."

Overigens waren er ook klachten uit de buurt over geluidsoverlast: de CRCdiensten waren tot achter op Wittenburg te horen.

Concerten Oosterkerk t/m 28 november

Alle concerten toegang gratis/vrijwillige bijdrage tenzij anders vermeld.

T/m 26 november Expositie 'Groeten aan Griekenland', groepsexpositie van diverse kunstenaars Openingstijden zie hier..

 • Zondag 5 november 14:00 u Amsterdams Havenkoor - Jubileum Concert 25-jarig bestaan.

 • Donderdag 9 november20:30 u  City-Kerk StandUp Theology FOOD met borrel na. Kaarten € 15 hier bestellen.

 • Dinsdag 7 november 20:00 u Jong Talent: CVA-SAX, de klassieke saxofoonklas van het Conservatoriumo.l.v. docent Arno Bornkamp speelt Ravel en Rimski-Korsakov.
 • Zaterdag 11 november 2017 20:15 - 21:30 u Barokensemble Eik en Linde o.l.v. Franc Polman: 'Vivaldi in de herfst'. Sopraan Saskia van der Wel zingt twee cantates van Vivaldi. Tenslotte een concert voor twee violoncello's.
 • Zondag 12 november 12:00 - 13:30 u Koffieconcert: Harpiste Sandrine Chatron en tenor Michael Bennet presenteren 'A British Promenade' met o.a werk van Britten, Bowen, Berkeley en Engelse Folk Songs. Nederlandse premiere van Lynne Plowman 'Songs of tehe Sea Dreamer' op gedichten van Russel Hoban.
 • Vrijdag 17 november 14:30 - 15:15 u CVA-BRASS (koperensemble Conservatorium Amsterdam) speelt muziek van alle perioders, van Reniaissance tot hedendaags.
 • Dinsdag 28 november 20:00 - 21:30 uur: Jong Talent: Yana Borisowa, Klavecimbel, speelt werk uit de Franse klavecimbelschool van de 18e eeuw.
 • Woensdag 29 november 17:45 - 19:30 uur CityKerk met City Soul met stiltemoment, inspirationals en een goede maaltijd. Kaarten € 25 hier bestellen.

Zie voor meer info en het programma voor de komende maanden  http://www.oosterkerk-amsterdam.nl/agenda/ 

Concerten Oosterkerk t/m 7 november

Alle concerten toegang gratis/vrijwillige bijdrage tenzij anders vermeld.

 • Dinsdag 3 oktober 20:00 - 21:20 u: Jong Talent: harpist Julian Stivas Cardenas en fluitiste Sherezada Navarro spelen 20e eeuwse muziek van Damaste, Borne, Piazzola en Fauré.

 • Zondag 8 oktober 12:00 u Koffieconcert saxofonist Vitaly Vatulya en pianiste Maria Nemtsova spelen Michat, Schumann, Hindemith en de Nederlandse componistb Jacob ter Veldhuis.

 • WSoensdag 18 oktober 17:45 uur CityKerk: De kunst van (niets) hebben. Inclusief dinner-to-go € 25

 • Vrijdag 20 oktober 14:30 - 15:15 u Accordeonist Nicolae Stiuca speelt Bach, hedendaags klassiek en balkanmuziek.

 • 29 oktober 16:00 u openingexpositie: Groeten aan Griekenland. Dertien beeldende kunstenaars exposeren t/m 26 november hun werk.

 • Zaterdag 4 november 15:15 u AUK Kamerkoor - Licht uit licht. Lux aeterna van Morten Lauridsen, omlijkst met zestiende eeuwse muziekvan De Cleve, Guerrero en Gabrieli.. Toegang € 12, met korting € 10.

 • Zondag 5 november 14:00 u Amsterdams Havenkoor - Jubileum Concert 25-jarig bestaan.

 • Dinsdag 7 november 20:00 u Jong Talent: CVA-SAX, de klassieke saxofoonklas van het Conservatoriumo.l.v. docent Arno Bornkamp.

Zie voor meer info en het programma voor de komende maanden  http://www.oosterkerk-amsterdam.nl/agenda/ 

 •  

Willem Meijer overleden

Willem Meijer, penningmeester van de Stichting Oosterkerk en ruim 25 jaar actief betrokken bij de Oosterkerk, is op 4 september onverwacht overleden.

Henk Verhoef heeft namens de Stichting Oosterkerk en de Stichting Van Oeckelenorgel op de website van de Oosterkerk een 'In Memoriam' geschreven. Enkele citaten: "Behalve de vrijwillige brandweer, was de Oosterkerk Willems grote passie. Na zijn verhuizing naar de Oostenburgergracht, begin jaren ’90, is hij bij het gebouw betrokken geraakt. Hij werd secretaris van de Stichting Oosterkerk, en later penningmeester. In de tijd dat de sociale instellingen in de kerk waren gehuisvest, was hij een van de drijvende krachten achter het succes van dit model. De Stichting Oosterkerk bloeide, en kon bijvoorbeeld eind jaren 1990 het monumentale Van Oeckelen-orgel laten restaureren. Na de restauratie werd Willem, vanzelfsprekend, penningmeester van de Stichting Van Oeckelen-orgel, opgericht om het instrument te beheren en te onderhouden. Maar Willem was in de Oosterkerk ook regelaar, gids, stoelensjouwer, concertorganisator, spreekstalmeester en geluidstechnicus. Iedereen die de kerk meer dan een of twee keer heeft bezocht, is hem tegengekomen. (.....)"

Op dinsdagochtend 12 september is het afscheid van Willem in de Oosterkerk. Vanaf 9:30 uur bent u daar welkom voor een kopje koffie. Om 10:15 uur wacht iedereen Willem op bij de voetgangersbrug voor de Oosterkerk (Overhaalsgang). Vervolgens vindt een afscheidsbijeenkomst plaats in de kerk.

Lees hier het complete In Memoriam